راه های درمان درد زانو در سالخوردگان چیست؟
11 راه درمان زانو درد در افراد مسن، زانوی سالخوردگان در گذر سالهای متمادی سایش شدیدی را تحمل می کند که مفصل را در برابر درد آسیب پذیر می کند. علاوه بر سایش عادی زانو که فرایند طبیعی افزایش سن است، عوامل و عارضه های دیگری نیز می توانند سبب درد شدید زانو در سالمندان شوند.
از این عوامل می توان به صدمه یا آسیب دیدگی، چاقی و یا آرتروز زانو اشاره کرد.
درمان درد زانو با ورزش توسط دکتر مهسا مظاهری
در مقاله 11 راه درمان زانو درد در افراد مسن به بررسی روش هایی برای درمان درد زانوی افراد مسن و سالمندان می پردازیم. اگر درد شدید زانو، ناراحتی ها و مشکلاتی که در زانوی خود دارید و نیازمند درمان باشد، میتوانید به دکتر مهسا مظاهری، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره تلفن های ۰۳۱۳۲۳۳۰۳۸۲ ، ۰۳۱۳۲۳۷۲۳۰۱ یا ۰۹۳۹۸۶۷۰۲۰۲ تماس حاصل فرمایید.
عوامل درد زانو در افراد پیر
به بیان بهترین متخصص طب فیزیک و توانبخشی، بیشترین علت زانو درد شدید به طور خلاصه شامل موارد زیر می شوند :
- بورسیت زانو
- جا به جائی کشکک زانو
- سندروم ایلیوتیبیال باند
- شل شدن غضروف زانو
- بیماری ازگود اشلاتر
- استئوآرتریت
- تاندونیت پاتلا
- سندروم درد پاتلوفمورال
- کیست بیکر
زانو درد در افراد سالخورده
درمان درد شدید زانو در سالمندان با بهبود آرتروز زانو
سوال یک : زانودرد در سالمندان چطور درمان می شود؟
سوال دو : درد شدید زانو در افراد پیر و راه های درمان آن چیست؟
سوال سه : علت زانو درد در چهل سالگی چیست؟
دکتر مظاهری متخصص درمان زانو درد اظهار میکند، بهبود زانو درد، با توجه به علت ایجاد کننده آن می تواند متفاوت باشد. دکتر مظاهری در مقاله 11 راه درمان زانو درد در افراد مسن به برخی از روش های درمانی کلی و موثر بهبود درد زانو و راه های کاهش درد اشاره می کند :
هیدروتراپی یا آب درمانی
پیاده روی و شنا در استخر برای افراد مسن خیلی مفید است. پیاده روی در استخر، فشار زیادی به زانو ها وارد نمی کند و از طرفی هم باعث تقویت عضلات اطراف زانو میشود و باعث میشود تا زانو به آسانی بتواند وزن بدن را تحمل کند.
در فیزیوتراپی به مجموعه این فعالیت ها آب درمانی یا هیدروتراپی گفته میشود که به خاطر غوطه ور شدن بدن در آب بهترین روش درمانی خصوصا در مراحل ابتدایی زانو درد به قلمداد میشود.
سرما درمانی درد زانو
کرایوتراپی یا سرمادرمانی التهاب و آسیب های حاد زانو را تسکین می بخشد. از یخ به منظور به حداقل رساندن ورم و کاهش درد مفاصل استفاده می شود .
گرما درمانی زانو درد پیری
تحقیقات بیانگر آن است که پدهای گرمایشی، حمام آب گرم و سایر روش های درمانی مبتنی بر گرما قبل از انجام فعالیت و ورزش تاثیر بسزایی در تسکین درد دارند.
دارو درمانی :
بهتر است بدانید، درمان های معمول برای درد مزمن زانو و آرتروز، دارو های ضد التهاب، مسکن های درد و دارو های کورتیکو استروئید هستند. این روش های درمان می توانند سبب کاهش موقت علائم زانو درد در سالخوردگان شوند. در نظر داشته باشید مصرف دارو حتما با نظر پزشک باشد.
اوزون تراپی درد زانو پیری
تزریق گاز اوزون می تواند دردهای مفصلی را تسکین و کیفیت زندگی افراد مبتلا به استئوآرتریت را بهبود بخشد. دُز مشخص و خاصی از اوزون باعث آرامش و فعال شدن سیستم ضد التهاب بدن خواهد شد.
فیزیوتراپی برای درمان زانو درد پیری
چنانچه زانو درد افراد سالخورده به دلیل مشکلات عضلانی تشخیص داده شود، روش های فیزیوتراپی مانند ماساژ و شاک ویو و … درمان مناسبی میباشد. دکتر مظاهری بیان میکند، اگر فیزیوتراپی به صورت موقت انجام شود تاثیر چندانی در درمان زانو درد نخواهد داشت. تحقیقات نشان داده، گنجاندن فیزیوتراپی در برنامه های درمانی متعدد میزان موفقیت درمان را به صورت چشمگیر افزایش خواهد داد.
شاک ویوتراپی برای زانو درد افراد پیر
در برخی موارد التهاب و ورم زانو ناشی از التهاب تاندون های زانو می باشد. شاک ویو تراپی به طور موثر باعث تسکین التهاب در طولانی مدت خواهد شد. در روش شاک ویوتراپی، امواج صوتی پر انرژی و متمرکز شده به زانو ارسال می شوند و باعث بروز آسیب های میکروسکوپی در بافت ها می شوند.
درمان شاک ویو تراپی برای بهبودی زانو درد، موجب تحریک بدن برای ایجاد مویرگ های بیشتر و شروع روند بازسازی و ترمیم بافت می شود و جریان خون و اکسیژن رسانی به ناحیه آسیب دیده نیز افزایش پیدا می کند.
مگنت تراپی زانو در اصفهان
زانو درد شدید به کمک درمان مگنت تراپی صحیح تقریبا قابل درمان خواهد بود. در این روش التهاب در منبع درد متوقف می شود. در مگنت تراپی، استفاده صحیح از آهن ربا نه تنها انتقال سیگنال های درد را قبل از رسیدن به اعصاب مغز بلکه حتی ثبت درد و ناراحتی را نیز کم می کند. در واقع باید گفت که آهن ربا ها درد را قبل از آغاز درد متوقف می کنند.
تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت
پی آر پی یا پلاسمای غنی شده با پلاکت (PRP) می تواند موجب کاهش علائم درد و مشکلات بیمار در مراحل شروع تغییرات تحلیل رونده میشود و استفاده از آن می بایست در افراد مبتلا به آرتروز زانو مورد توجه قرار گیرد.
تحریک الکتریکی عصب از روی پوست (TENS)
درمان تحریک الکتریکی اعصاب از روی پوست، برای مدت طولانی به عنوان یکی از روش های فیزیوتراپی جهت کمک به بیماران برای کنترل درد مورد استفاده قرار گرفته است.
حفظ وزن بدنی متعادل
باید توجه داشته باشید، وزن بدن تاثیر زیادی در زانو درد خواهد داشت. وزن زیاد می تواند فشار زیادی به مفاصل زانو وارد کند و موجب می شود هنگام پیاده روی، بالا و پایین رفتن از پله ها و انجام فعالیت های روزمره، مفاصل زانوها در معرض آسیب بیشتری قرار گیرند.
سوالات متداول کاهش دردزانو با دکتر مظاهری
چگونه درد سالمندان را تسکین دهیم؟
روشهای جایگزین مانند کایروپراکتیک یا طب سوزنی برای درمان درد مزمن در افراد مسن و سالخورده موثر است. برخی سالخوردگان حتی به هیپنوتیزم یا درمان های طبیعی مختلف روی می آورند.
چه دارویی برای زانو درد خوب است؟
اگر زانو درد دارید، میتوانید از داروهایی برای تسکین درد استفاده کنید : پاراستامول یا یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که متخصصین در این حوزه تجویز میکنند.
چگونه آرتروز در سالمندان را تسکین دهیم؟
بیمارانی که از آرتروز رنج می برند می توانند از درمان های علامتی و داروها همراه با اقدامات غیر دارویی استفاده کنند: مسکن ها (پاراستامول) ضد التهاب های غیر استروئیدی (مسیر خوراکی، ژل، پماد) انفیلتراسیون کورتیکواستروئیدها را برای یک مفصل استفاده کنند.
چگونه درد زانو را به طور طبیعی درمان کنیم؟
برای تسکین موضعی، می توانید مفصل خود را تا دو بار در روز با روغن زیتون به آرامی ماساژ دهید. این روغن خاصیت ضد التهابی دارد و گردش خون را تحریک می کند. کیسه یخ همچنین می تواند درد را کاهش دهد.
چگونه با آرتروز زانو راه برویم؟
در صورت شعله ور شدن التهاب آرتروز، باید به مفصل خود استراحت دهید. اگر مجبور به راه رفتن هستید، باید از تکیه دادن به مفصل خودداری کنید. برای این کار می توانید با عصا یا واکر به خود کمک کنید.
آیا موز برای آرتروز زانو مفید است؟
برای افراد مبتلا به آرتروز، مصرف موز بسیار مورد توصیه قرار گرفته است. در واقع، میوه های قلیایی کننده از جمله موز در خوب بازیابی تعادل اسید-باز در بدن و از همه بیشتر در سطح غضروف نقش دارند.
میوه ضد التهاب چیست؟
میوه های قرمز مثل تمشک، زغال اخته، توت فرنگی، مویز و … به ویژه برای مبارزه با التهاب به دلیل محتوای بالای آنتوسیانین، رنگدانه های دارای اثر ضد، التهابی مفید هستند.
شایع ترین علت زانو درد در سالمندان چیست؟
استئوآرتریت شایع ترین نوع آرتریت است که زانو را درگیر می کند. استئوآرتریت یک فرآیند دژنراتیو است که در آن غضروف مفصل به تدریج از بین می رود. زانو درد و التهاب مفاصل اغلب افراد میانسال و مسن را تحت تاثیر قرار می دهد. استئوآرتریت ممکن است به دلیل فشار زیاد روی مفصل مانند آسیب مکرر یا اضافه وزن ایجاد شود.
آخرین درمان زانو درد چیست؟
افرادی که از درد مزمن زانو رنج می برند اکنون یک گزینه درمانی جدید و کم تهاجمی دارند. درمان فرکانس رادیویی خنک شده سیگنال های درد ارسال شده توسط اعصاب به مغز را مسدود می کند. بیماران می توانند تا 12 ماه تحرک بهتر و تسکین درد را تجربه کنند.
آیا پیاده روی برای درد زانو مفید است؟
تحقیقات نشان داده است افراد مبتلا به آرتروز زانو ممکن است با راه رفتن بیشتر، خطر زانو درد را کاهش دهند
چه زمانی نباید درد زانو را نادیده گرفت؟
به طور کلی، ورزشکاران برای دردی که بیش از 48 ساعت طول می کشد باید به یک دکتر خوب درمان زانو مراجعه کنند. به طور کلی، بهترین پزشکان ارتوپدی توصیه می کنند که به محض اینکه متوجه شدید علائم شما بر نحوه زندگی شما تأثیر می گذارد، به یک پزشک مراجعه و یک قرار ملاقات تعیین کنید.
چگونه می توانم جلوی بدتر شدن زانو درد را بگیرم؟
تا حد امکان وزن کمتری روی زانوی خود بیاورید، برای مثال از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید. همچنین هر 2 تا 3 ساعت یکبار از یک کیسه یخ (یا کیسه نخود فرنگی یخ زده پیچیده شده در یک حوله ) روی زانوی خود تا 20 دقیقه استفاده کنید. لازم است با نظر پزشک خود داروی پاراستامول (استامینوفن) مصرف کنید.
کدام غذا برای زانو درد خوب نیست؟
غذاهای قندی شکر یک ماده رایج در غذاهای ما است که به دلیل میزان مصرف روزانه، متوجه تأثیر آن بر روی خود نمی شویم. 6 ماده غذایی که اگر زانو درد دارید باید از آنها اجتناب کنید به شرح زیر است.
- نمک یا MSG.
- مصرف الکل.
- گوشت قرمز.
- اسیدهای چرب امگا 6.
- غذاهای غنی از امگا 3.
- ادویه جات ترشی جات.
سخن پایانی دکتر مظاهری
مقاله 11 راه درمان زانو درد در افراد مسن و سالخورده برای افزایش اطلاعات شما مخاطب گرامی تهیه شده است و به هیچ عنوان جایگزین توصیه ها و درمان پزشکی نخواهد بود. لازم است برای درمان به پزشک متخصص خود مراجعه کنید تا بستگی به نوع آسیب و بیماری شما بهترین درمان را برای شما انتخاب کنند.