درمان کمر درد در خانه
7 راه برای درمان کمردرد مزمن بدون جراحی، کمردرد اگر سه ماه یا بیشتر طول بکشد مزمن در نظر گرفته می شود. می تواند آمدن و رفتن، اغلب باعث تسکین موقت و به دنبال آن ناامیدی می شود. مقابله با درمان کمردرد مزمن می تواند سخت باشد به خصوص اگر اطلاعاتی در این زمینه نداشته باشید. توانبخشی کمردرد با متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان، بینش هایی را در مورد علل شایع کمردرد مزمن و غیر جراحی در این مقاله ارائه می دهد که گزینه های درمانی و توصیه هایی می کند که امید خود را از دست ندهید و به بهبود درد کمر کمک میکند.
علل شایع کمردرد مزمن
کمر درد مزمن معمولاً مربوط به سن است، اما همچنین می تواند ناشی از آسیب قبلی باشد. بیشترین علل شایع عبارتند از:
- آرتروز ستون فقرات – نازک شدن تدریجی غضروف داخل ستون فقرات
- تنگی کانال نخاعی – تنگ شدن کانال نخاعی که ممکن است منجر به درد عصبی شود
- مشکلات دیسک، مانند یک فتق یا برآمدگی دیسک کمر
- سندرم درد میوفاشیال – درد و حساسیت عضلانی غیر قابل توضیح
دکتر متخصص درمان کمردرد در اصفهان
در برخی موارد، تعیین علت کمردرد مزمن دشوار است. چنانچه پزشک شما تمام گزینه های تشخیصی را تمام کرده است، وقت آن رسیده است که به دنبال یک درمان جدید باشید. دکتر مهسا مظاهری متخصص درمان کمردرد توصیه می کند، مهم است که تصمیمات عجولانه نگیرید یا تحت جراحی دیسک کمر قرار نگیرید، تا زمانی که منشاء درد کمر پیدا نشود. نه تنها ممکن است کمک کننده نباشد بلکه می توانند درد کمر و گردن را بدتر کنند.
علت کمردرد چیست؟
دو نوع کمردرد که به صورت حاد یا مزمن مشخص می شود. کمردرد حاد می تواند از روزها تا هفته ها طول بکشد و ممکن است با یک رویداد آسیب زا فیزیکی شروع شود. کمردرد مزمن به دردی گفته میشود که بیش از سه ماه طول بکشد و ممکن است یک مشکل عودکننده باشد که در آن هیچ رویداد قابل تشخیصی وجود نداشته باشد. رویدادهای آسیبزای فیزیکی که معمولاً باعث ایجاد کمردرد حاد میشوند شامل موارد زیر است که فقط به این شرایط فقط محدود نمیشوند.
- کارهای سخت باغبانی یا خانگی
- خم شدن مکرر
- بلند کردن مکرر (گاهی اوقات در برخی مشاغل اغراق آمیز)
- آسیب های ورزشی
- انجام فعالیتها یا تمرینهای شدید بدنی جدید که معمولاً پس از یک دوره استراحت طولانی انجام نمیشوند یا انجام نمیشوند.
- تصادفات وسایل نقلیه موتوری
- آسیب های دیگر مانند زمین خوردن، لغزش یا گام های اشتباه
معمولا کمردرد مزمن به دلیل استرس مکرر از طریق کمر ایجاد می شود، مانند نشستن طولانی مدت مکرر، نشستن مدت زیاد باعث استرس مفاصل و رباط های کمر می شود. همچنین می تواند به دلیل شکل منحصر به فرد ستون فقرات بیمار باشد که ممکن است باعث شود بیماران خاص علائمی را در مناطقی از ستون فقرات که تحت فشار ساختاری هستند، دوباره عود کنند.
همچنین کمردرد می تواند ناشی از یک سبک زندگی بیش از حد بی تحرک باشد. ضعف عضلات مرکزی باعث ایجاد وضعیت نامناسب می شود که همچنین می تواند به کمردرد کمک کند. بیشتر کمردردها ناشی از شرایط شوم تری مانند آرتریت، عفونت یا سرطان نیست، بلکه به دلیل فشار ساده یا فشار روی ماهیچه ها و رباط ها ایجاد می شود.
سایر دلایل کمردرد عبارتند از:
- پارگی یا فتق دیسک
- سیاتیک
- باریک شدن کانال نخاعی که معروف به تنگی کانال نخاعی میباشد
- پوکی استخوان، که می تواند منجر به شکستگی های فشاری ستون فقرات شود
- شکستگی ستون فقرات
- اسکولیوز یا سایر انحناهای ستون فقرات که اغلب در کودکان و نوجوانان دیده می شود
- کمر درد ناشی از استرس و علائم درد عصبی کمر
درمان های غیر جراحی برای کمردرد مزمن
درد مزمن کمر منبع دائمی ناراحتی برای بسیاری از بزرگسالان است. در نوشته 7 راه برای درمان کمردرد مزمن بدون جراحی، متخصص خوب کمر درد، دکتر مظاهری، علل شایع کمردرد را همراه با راهکارهایی برای تسکین مورد بحث قرار می دهد. درمان های غیر جراحی برای کمردرد مزمن به شرح زیر است. درمان کمردرد مزمن با روش های غیرجراحی زیادی وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند. برخی از این روشها عبارتند از:
- فیزیوتراپی : این روش شامل تمرینات و حرکات بدنی مختلف است که به کمک آنها میتوانید قوام بدن و عضلات خود را تقویت کنید. این روش معمولاً توسط یک فیزیوتراپیست تجویز میشود.
- روشهای تسکین درد : این شامل روشهای مختلفی است که به شما کمک میکنند درد را بهبود بخشید. برخی از این روشها شامل داروهای تسکین درد، یوگا، ماساژ و تکنیکهای تنفسی هستند.
- روشهای طب سنتی : در برخی از موارد، روشهای طب سنتی نظیر طب چینی و آیورودا میتوانند به شما کمک کنند تا درمان کمردرد مزمن خود را بهبود بخشید.
در ادامه مقاله7 راه برای درمان کمردرد مزمن بدون جراحی به تشریح موارد درمان های غیر جراحی برای کمردرد مزمن می پردازیم. لطفا قبل از هر تصمیم در خصوص درمان کمردرد مزمن خود، با بهترین دکتر متخصص کمر درد اصفهان مشورت داشته باشید.
1- فیزیوتراپی برای درد کمر
ورزش، پایه و اساس درمان کمردرد مزمن است. این یکی از اولین درمان ها است که باید تحت نظر پزشک متخصص درد کمر امتحان کنید. تمرینات کمردرد باید متناسب با شرایط شما باشد. علائم و شرایط حفظ روال ورزش در خانه نیز یک بخش بزرگی از موفقیت شما محسوب میشود.
فیزیوتراپی برای کمردرد مزمن ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بازآموزی وضعیت بدن
- تست محدودیت های تحمل درد
- تمرینات کششی و انعطاف پذیری
- تمرینات هوازی
- تقویت عظلات کمری با ورزش
- ذهن ارام و مدیتیشن
بهبود کمردرد برای همیشه!!!
کمردرد مزمن هم از نظر جسمی و هم از نظر احساسی در افراد آزار دهنده است. برای برطرف شدن ناامیدی، تحریک پذیری، افسردگی و سایر جنبه های روانی مقابله با درد مزمن کمر، ممکن است به یک روانشناس هم مراجعه کنید. این متخصص ممکن است مدیتیشن، یوگا، تای چی و سایر راهکارهای شناختی و آرامش بخش را توصیه کند تا ذهن شما را از تمرکز بر درد دور نگه دارد.
2- برای درمان کمر درد چه بخوریم
برخی از رژیم های غذایی بسیار التهاب زا هستند، به خصوص آنهایی که دارای چربی ترانس بالا هستند. درباره مصرف قندهای تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا رژیم غذایی می تواند به کمردرد مزمن شما کمک کند و چگونه می توانید رژیم غذایی خود را تغییر دهید. حفظ وزن سالم نیز می تواند به کاهش کمر شما کمک کند. کاهش درد و کم کردن فشار روی ستون فقرات بسیار حائز اهمیت است.
3- اصلاحات سبک زندگی
هنگامی که درد مزمن کمر دارید، مهم است که محدودیت های خود را بپذیرید و با شرایط موجود سازگار شوید. دکتر متخصص کمر درد در اصفهان پیشنهاد می کند: «به بدن خود گوش دهید و یاد بگیرید که چه کارهایی با شرایط خوب نیست. هنگام انجام کارهای روزمره به کمر خود استراحت دهید یا مثلا هنگام حمل مواد غذایی چند بار اقدام کنید.
به فعالیت هایی که درد کمر شما را تشدید می کند توجه داشته باشید و از آنها اجتناب کنید. این نه تنها می تواند به کمر شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشد، بلکه می تواند از پیشرفت شرایط زمینه ای جلوگیری کند. یکی دیگر از تغییرات مهم در سبک زندگی، ترک سیگار است. از نظر علمی، نیکوتین برای تشدید درد و تاخیر در بهبود درد شناخته شده است.
4- درمان های مبتنی بر تزریق
بلوک های عصبی، تزریق استروئید اپیدورال، فرسایش عصبی و انواع دیگر روش های مبتنی بر تزریق برای کمردرد مزمن در دسترس هستند. آنها زمانی استفاده می شوند که منبع درد مشخص شده باشد و گاهی اوقات در صورت عدم موفقیت درمان می توانند به رد علل خاصی کمک کنند. تزریق ها ممکن است درد را برای مدت معینی متوقف یا کاهش دهند، اما به عنوان راه حل های طولانی مدت در نظر گرفته نمی شوند و نباید به طور جداگانه استفاده شوند.
5- درمان های جایگزین
طب سوزنی، ماساژ، درمان بیوفیدبک، لیزر درمانی، تحریک الکتریکی اعصاب و سایر درمان های غیر جراحی ستون فقرات نیز میتوانند تفاوتهایی را ایجاد کنند. در مورد جایگزین کمر درد مزمن با متخصص ستون فقرات خود صحبت کنید که چه نوع درمان هایی می تواند برای شما مفید باشد.
6- درمان های دارویی
مسکن ها، داروهای ضد التهاب، شل کننده های عضلانی و سایر داروها می تواند برای کمک به کنترل کمردرد مزمن استفاده شود. با این حال، بیشتر با عوارض جانبی ناخواسته و برای استفاده طولانی مدت در نظر گرفته نشده است.
دکتر مظاهری متخصص طب فیزیکی و توانبخشی توصیه می کند در خط درمان طولانی مدت کمردرد مزمن با داروهای مخدر معمولاً نباید به عنوان اولین پیشنهاد یا به تنهایی استفاده شوند. بسیاری از این داروها اعتیاد آور هستند و علت اصلی برای درمان کمر درد شما نیست. اگر درد کمر با داروهای مخدر و یا سایر داروها نتوانسته اند درد شما را تسکین دهند ممکن است زمان آن رسیده باشد که به دنبال یک جراح دیسک کمر باشید.
7- چه زمانی جراحی ایده خوبی برای کمردرد است؟
بهترین متخصص درمان کمر درد در اصفهان میگوید، چنانچه یکی از علایم زیر را دارید که مشخص شود مربوط به وضعیت ستون فقرات است میتوانند نشانههایی برای عمل جراحی دیسک کمر باشند.
- مشکلات روده، یا دم کنترل ادرار و مدفوع
- ضعف در اندام ها
- مشکلات راه رفتن و حفظ تعادل
- شواهد افزایش شدید رفلکس
جراحی دیسک کمر همچنین میتواند گزینهای برای کمردرد مزمن باشد. در صورت تشخیص پارگی دیسک کمر با تصویربرداری حتما باید در سریع ترین زمان ممکن جراحی انجام شود. در صورت تاخیر در جراحی، زمان بهبودی طولانی تر می شود و چه بسا در برخی شرایط بهبودی قطعی حاصل نشود و همچنان بعد از جراحی مشکلات ادامه داشته باشد.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان
با آموزش صحیح و بهبود وضعیت بدن طبق تصویر زیر به طور چشمگیری می توانید از کمر دردهای مزمن جلوگیری کنید.
مقاله 7 راه برای درمان کمردرد مزمن بدون جراحی، فقط برای اهداف آموزشی و ارتقا دانش عمومی شما مخاطب عزیز منتشر شده است و قرار نیست جایگزین توصیه های بهترین پزشکان کمر درد در اصفهان یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی شود. دکتر مهسا مظاهری، شما را تشویق می کند که هر گونه سوال یا نگرانی در مورد درمان کمر درد در اصفهان ممکن است داشته باشید با ایشان در میان بگذارید و یا با شماره تلفن های ۰۳۱۳۲۳۳۰۳۸۲ ، ۰۳۱۳۲۳۷۲۳۰۱ یا ۰۹۳۹۸۶۷۰۲۰۲ تماس حاصل فرمایید.