درمان گردن درد در اصفهان

درمان گردن درد در اصفهان یکی از مشکلاتی است که بیشتر افراد حداقل یک بار در زندگی دچار آن شده‌اند. علت درد گردن می‌تواند به خاطر نحوه غلط نشستن یا بد خوابیدن باشد. تمرینات ورزشی و روش‌های متفاوتی تحت عنوان فیزیوتراپی گردن و با هدف بهبود و همچنین درمان گردن درد وجود دارد که در این مقاله بررسی می‌کنیم.

درباره گردن درد چه میدانید…

گردن درد یکی از دردهای اسکلتی عضلانی به شمار می‌رود که امروزه شیوع بسیار زیادی پیدا کرده است. در حدود ۱۰% از افراد با یک دوره درد گردن در هر سال روبرو می‌شوند. به هر حال گردن درد در بین زنان کمی بیشتر از مردان مشاهده می شود.

گردن شامل مهره‌هایی از ستون مهره است که بین تنه و سر قرار دارد. پایداری گردن به علت شکل مهره‌ها و لیگامان‌ها و عضلات اطراف آن تامین می‌شود. گردن در جهات مختلف حرکت می‌کند و وزن سر را تحمل می‌کند.

ستون فقرات گردنی شامل هفت مهره و ديسک‌های بين مهره‌ای است. اين مهره‌ها با تحمل وزن سر، عامل حرکات متنوع آن نيز هستند.

ريشه‌های عصبی مربوط به اندام‌های فوقانی از ميان مهره‌های گردن عبور کرده و سپس به نواحی بازو، ساعد و انگشتان دستان امتداد می‌يابند. عضلات بسياری در ناحيه گردن وجود دارند، بعضی از آنها از ناحيه پس سری تا مهره‌های سينه‌ای کشيده شده‌اند.

علت گردن درد ناگهانی, درمان گردن درد اصفهان, بهترین متخصص گردن درد اصفهان,گردن درد اصفهان,متخصص گردن درد اصفهان
علت گردن درد ناگهانی, درمان گردن درد اصفهان
علت گردن درد ناگهانی, درمان گردن درد اصفهان, بهترین متخصص گردن درد اصفهان, گردن درد اصفهان, متخصص گردن درد اصفهان

علت درد گردن چیست؟

علت درد گردن می‌تواند به دلیل مشکلاتی در هر کدام از قسمت‌های تشکیل دهنده آن اتفاق بیفتد. مشکلاتی در استخوان، لیگامان، عضلات و اعصاب. گاهی مشکلات گردن موجب درد می‌شود ولی بیمار درد را در خود گردن احساس نمی‌کند. درد ممکن است در شانه یا در اندام فوقانی یا در ستون مهره‌ای سینه‌ای احساس شود.

علت گردن درد می‌تواند از آسیب، وضعیت بدنی ضعیف، استرس، سایش طبیعی، بیماری و سایر علت‌ها باشد. عدم هم ترازی ستون فقرات (برای مثال خمیدگی یا خوابیدن روی شکم) و بلند کردن اجسام سنگین به صورت نادرست بر روی ستون فقرات گردنی فشار وارد می‌کند و آسیب را محتمل‌تر می‌کند.

گردن درد چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

گردن درد زمانی اتفاق می‌افتد که ستون فقرات توسط صدمات، بیماری‌ها، ساییدگی و همچنین مکانیک ضعیف بدن تحت فشار قرار می‌گیرد. تمام گروه‌های سنی در معرض خطر ایجاد گردن درد هستند. افرادی که در یک محل نشسته و فعالیت با کامپیوتر را برای مدت زمان طولانی انجام می‌دهند نیز با سطح بالای این خطر مواجه هستند.

چه عواملی باعث گردن درد می‌شود؟

در اغلب موارد علت درد گردن ناشی از فعالیت‌هایی است که شامل حرکت طولانی مدت و مکرر گردن می‌باشند. این حرکات گردن منجر به کشیدگی، در رفتگی (آسیب دیدن یک رباط) یا گرفتگی و اسپاسم گردن می شود.

فعالیت‌هایی که باعث صدمه وارد شدن به گردن می‌شود، شامل موارد زیر می‌شوند:

۱) گرفتن سر جلوتر از بدن

گرفتن سر جلوتر از بدن یا در وضعیت نامناسب برای مدتی طولانی در حین کار کردن، کتاب خواندن، تماشای تلویزیون، و غیره.

۲) حالت خواب

خوابیدن بر روی بالشتی که بیش از حد سفت یا صاف است یا به خوبی از گردن شما محافظت نمی‌کند یا خوابیدن بر روی شکم در حالی که گردن شما به سمتی چرخیده و خم شده باشد. قرار دادن سر بر روی مشت یا بازوی خود به مدت طولانی.

۳) کار یا ورزش

کار یا ورزشی که در آن از قسمت بالای بدن و بازوها استفاده می‌شود، مثل نقاشی کردن سقف یا کارهایی که برای انجام آنها باید سر را بالا بگیرید.

۴) فشار و تمرکز شدید بر روی یک کار

فشار و تمرکز شدید بر روی یک کار نیز باعث درد مهره‌ های گردن می‌شود. در یک یا چند عضله که سر، گردن و شانه‌ها را به هم متصل می‌کنند، دچار کشیدگی می‌شوند. این عضله گردن سفت و دردناک می‌شوند که ممکن است در این حالت درد گردن با سر درد و سرگیجه نیز همراه باشد.

۵) آسیب دیدگی‌هایی که باعث گردن درد می‌شوند

آسیب دیدگی‌هایی که باعث درد در گردن می‌شود، شامل موارد زیر است:

  1. آسیب دیدگی‌های خفیف: به طور مثال سکندری خوردن یا زمین خوردن در فواصل کوتاه تا حرکت شدید ستون فقرات گردن را شامل می‌شود.
  2. آسیب دیدگی‌های شدید: آسیب دیدگی گردن در تصادف با خودرو، زمین خوردن از ارتفاع قابل توجه، ضربه مستقیم به صورت یا کمر یا قسمت بالا یا درد پشت سر، و برخوردهای ورزشی.

۶) بیماری هایی که باعث گردن درد می شوند

این بیماری‌ها عبارتند از:

  • تنگی کانال نخاعی
  • آرتروز گردن (اسپوندیلوز گردن)
  • مننژیت که باعث التهاب دور بافت‌های مغر و طناب نخاعی می‌شود
  • آنفولانزا که باعث درد گرفتن گردن و قسمت‌های دیگر بدن می‌شود

۷) بیماری‌های مزمن

بیماری‌های مزمن از قبیل: فیبرومیالژیا، آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت آنکیلوزان، تورتیکولی (کجی گردن) باعث گردن درد می‌شود.

۸) فشار بر روی عصب

فشرده شدن عصب ستون فقراتی می‌تواند باعث بروز دردی شود که از ابتدای کانال نخاعی شروع و سپس به سمت بازوها و دست‌ها و انگشت‌ها می‌رود. درد ناشی از فشار بر روی عصب با درد ناشی از سندروم تونل کارپ که معمولا با بی حسی همراه است متفاوت است.

۹) استیوآرتریت

با پیر شدن دیسک، دیسک خشک شده و کوچک می‌شود و ممکن است خارهای استخوانی تشکیل شود. این تغییرات منجر به تنگی مجرا یا فتق دیسک گردن و بروز علائم دیسک گردن می‌شود.

۱۰) تنگی کانال نخاعی

نازک شدن کانال‌های استخوانی در ستون فقرات می‌تواند به طناب نخاعی و عصب‌ها فشار می‌آورد و باعث تورم و التهاب آن‌ها می‌شود.

پزشکان فیزیوتراپ دارای تخصص کافی در ارزیابی و اصلاح تعادل و تناسب ماهیچه‌هایی که علت درد گردن شده‌اند هستند. گردن درد معمولا با سابقه پزشکی و معاینه تشخیص داده می‌شود.

پزشک دامنه حرکتی شما را بررسی می‌کند و درد گردن ناشی از حرکت را ارزیابی می‌کند. پزشک، نواحی التهاب و هر گونه تغییر عصبی مثل بی‌حسی، کرختی یا ضعف در دست یا بازو را بررسی می‌کند.

آزمایش‌های خون برای بررسی بیماری یا عفونت صورت می‌گیرد. تست عکس برداری اشعه ایکس برای تشخیص علت گردن درد بسیار موثر است. آزمایش های ساده اشعه ایکس می‌تواند اختلالاتی مانند تنگی فضای دیسک، بیماری‌های روماتیسم، جراحت و زخم، لغزندگی دیسک، استنوزیس (تنگی کانال نخاعی)، شکستگی و عدم استحکام ناشی از کشیدگی بیش از حد را نشان دهد.

۱۱) دیسک گردن (بیرون زدگی دیسک)

قسمت مرکزی و ژله مانند دیسک ستون فقرات می‌تواند متورم شود یا توسط یک ناحیه ضعیف در دیوار پاره شود و روی عصب‌ها فشار آورد.

درمان گردن درد در اصفهان, درمان آرتروز گردن در منزل, درمان قطعی آرتروز گردن, گردن درد بعد از خواب, انواع گردن درد, درمان سریع گردن درد
درمان گردن درد در اصفهان, درمان آرتروز گردن در منزل, درمان قطعی آرتروز گردن, گردن درد بعد از خواب, انواع گردن درد, درمان سریع گردن درد

علائم گردن درد

انواع علائم گردن درد شامل موراد زیر است:

  1. درد و سفتی گردن
  2. درد و سوزش بین دو کتف یا پشت گردن در یک نقطه
  3. درد، گزگز، بی‌حسی یا ضعف در دست‌ها یا بازوها یا شانه‌ها
  4. احساس درد ناگهانی پس از زمین خوردن یا آسیب‌دیدگی
  5. سفتی گردن به طور ناگهانی، همراه با مشکل در بلند کردن هر دو یا یکی از بازوها به بالای سر
  6. سردرد تنشی، که درد می‌تواند به پشت سر شما و گاهی به گوش یا پشت چشم شما منتقل شود.
  7. گردن شما به اندازه معمول نمی‌چرخد، به عنوان مثال وقتی می‌خواهید دنده عقب بروید، گردن به اندازه کافی نمی‌چرخد و شما باید کل بدن را بچرخانید تا پشت سرتان را ببینید.

انواع مشکلات و علت درد گردن

به گفته دکتر مهسا مظاهری بهترین متخصص فیزیوتراپی در اصفهان، علت درد گردن و مشکلاتی که باعث ایجاد این عارضه می‌شود، عبارتند از:

  1. وضعیت بد بدن
  2. فشارها یا کشیدگی‌های عضلانی
  3. حرکت تکراری
  4. عادت‌های بد خواب
  5. دندان قروچه کردن
  6. حمل کیف یا کوله پشتی سنگین
  7. عصبانیت یا استرس‌های روانی
  8. آسیب‌های ورزشی یا دیگر تصادفات رانندگی که باعث حرکات سریع و ناگهانی سر می‌شود.
  9. عفونت
  10. مننژیت
  11. تومور یا سرطان‌های ستون فقرات
  12. آرتروز
  13. مهره‌ای شکسته، که می‌تواند مربوط به پوکی استخوان باشد.
  14. فتق دیسک که باعث فشار به ریشه‌های عصبی می‌شود.
  15. فیبرومیالژیا
  16. تنگی کانال نخاعی
  17. حمله قلبی: البته باید در کنار سایر علائم همانند تنگی نفس، تعریق، تهوع، استفراغ، درد بازو یا فک بررسی شود.
  18. ضربه مستقیم
  19. آبسه
  20. بیماری‌های مادرزادی
  21. انحراف ستون فقرات گردنی
  22. تریگرپوینت‌های عضلات پشت یا جلو گردن

راه های تشخیص مشکلات گردن

روش‌های تشخیص مشکلات گردن عبارتند از:

  1. تصویربرداری
  2. ام آر آی
  3. سی تی اسکن
  4. نوار عصب و عضله
  5. اسکن استخوان
  6. میلوگرام

راه‌های درمان گردن درد

روش‌های گوناگونی برای درمان گردن درد وجود دارد که استفاده از هر کدام، به نوع و شدت آسیب‌دیدگی گردن شما بستگی دارد. در ادامه انواع دردهای ناحیه گردن را معرفی و بررسی می‌نماییم.

درمان دارویی

درمان دارویی شامل موارد زیر است:

  1. داروهای ضد درد و ضد التهاب غیر استروئید (NSAIDs)
  2. داروهای ریلکس کننده عضلات

درمان فیزیوتراپی انواع گردن درد

فیزیوتراپی یا توانبخشی گردن یک روش موثر و کم‌تهاجمی در درمان بسیاری از انواع گردن درد است. فیزیوتراپیست در ابتدا با معاینه بالینی دقیق و توجه به یافته‌های پاراکلینیکی مانند ام آر آی، نوار عصب و عضله، عکس رادیوگرافی، سی تی اسکن و … به تشخیص قطعی علت درد می‌رسد، سپس با توجه به علت درد از روش‌های مختلف درمانی در فیزیوتراپی برای درمان گردن درد شما کمک می‌گیرد.

روش‌های درمانی در فیزیوتراپی برای انواع دردهای گردنی به شرح زیر می‌باشند:

  1. لیزر درمانی
  2. مگنت درمانی
  3. ترکشن
  4. شاک ویو درمانی
  5. اولتراسوند درمانی
  6. تکار درمانی
  7. سوزن خشک
  8. تحریک الکتریکی
  9. گرما یا سرما درمانی
  10. آب درمانی
  11. ماساژ
  12. تمرین درمانی
  13. موبیلیزیشن و منیپولاسیون
  14. و سایر تکنیک‌های دستی درمانی

انواع مشکلات و درمان درد گردن

در ادامه انواع مشکلات مرتبط با گردن و راه درمان انواع گردن درد را بیان می‌کنیم.

گرفتگی گردن

گرفتگی‌های گردن به دلایلی از جمله استفاده زیاد از گردن، بد خوابیدن، استرس و فشارهای روانی، ضربه‌های مستقیم، تصادفات، حوادث ورزشی، دیسک گردن، آرتروز گردن یا تنگی کانال نخاعی گردنی، بد نگه داشتن سر و گردن به مدت طولانی، رانندگی‌های طولانی مدت ایجاد می‌شود و با روش‌های مختلف درمان می‌شود.

درمان گرفتگی گردن

روش‌های درمانی در فیزیوتراپی برای درمان گرفتگی‌های گردن، شامل استفاده از کیسه‌های گرم یا سرد، اولتراسوند درمانی، لیزر درمانی، مگنت درمانی، تکار درمانی، تحریکات الکتریکی، آکوپانچر، سوزن خشک، ترکشن، تمرین‌های درمانی فعال و غیرفعال و تیپینگ و بخش مهم درمان‌های دستی را شامل می‌شود.

درمان‌های دستی خود در چند دسته تقسیم‌بندی می‌شوند که شامل کشش گردن، ماساژ، مانیپولیشن و موبیلیزیشن هستند.

گرفتگی گردن و کتف

عضلات ناحیه کتف چون تغذیه عصبی خود را از گردن می‌گیرند لذا هر آسیب یا التهابی در ناحیه گردن ممکن است منجر به اسپاسم و درد یا گرفتگی این عضلات هم شود.

درمان گرفتگی گردن و کتف

درمان گرفتگی‌های این ناحیه هم همانند درمان گرفتگی‌های گردن شامل استفاده از کیسه‌های گرم یا سرد، اولتراسوند درمانی، لیزر درمانی، مگنت درمانی، تکار درمانی، تحریکات الکتریکی و درمان‌های دستی است.

درمان زانو درد اصفهان, درمان کمر درد اصفهان, درمان گردن درد اصفهان, بهترین متخصص فیزیوتراپی کمر و گردن اصفهان
درمان زانو درد اصفهان, درمان کمر درد اصفهان, درمان گردن درد اصفهان, بهترین متخصص فیزیوتراپی کمر و گردن اصفهان

4.9/5 (27 دیدگاه ها)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + 11 =